Radiodramatik / For voksne / Lever du Birgitte

Lever du Birgitte

Selvom det er mange år siden, så har Næstveds smukke middelalderby været vidne til grusomme hændelser. En af de veldokumenterede historier er hekseprocessen mod Birgitte Prammand - en kvinde der endte på bålet midt i byen.
 
Nu fortælles historien om Birgitte Prammand som en såkaldt videowalk. En videowalk er en helt ny måde at fortælle historier på. Den kombinerer radioteater, virtuel reality og film. Historien fortælles på ”on location” gennem en film, som man ser på sin smartphone. Filmen guider publikum rundt på en tur, hvor skuespillere dukker op i byrummet. På den måde smelter virkelighed og film sammen.
 
Sådan gør du:
 
Videowalken begynder ved Fortællehånden ved den fritlagte Suså i Næstved. Du skal tilpasse billedet på din skærm til omgivelserne i virkeligheden.

Nu er du klar til at gå videowalken.

Du skal følge billedet på din skræm og undervejs vil der være nogle stop.

I denne videowalk kommer du rundt i Næstveds gamle middelalderby, hvor Birgitte Prammand levede i 1600-tallet.

Du vil komme forbi nogle historiske steder i Næstved. Blandt andet de gamle boder, kirkerne og Danmarks ældste rådhus, hvor Birgitte Prammand blev dømt til døden i 1630.

Du skal huske, at videowalken foregår i det offentlige rum, så vær opmærksom på trafikken og omgivelserne omkring dig.

Videowalken varer ca. 19 minutter
 
 
Du kan høre en audio-version af Lever du. Birgitte? her - hvis du ikke har mulighed for at opleve videowalken on location i Næstved: